Brojač posjeta
6895
Obavijest
  • 1. Komentirajte (nije teško) =P
  • 2. Ako imate kakva pitanja slobodno pitajte preko bloga ako su malo kompliciranija šaljite mi na mail moonlight.power @hotmail.com, odgovaram 99%
Banner

  • Image Hosted by ImageShack.us
Blog
srijeda, siječanj 14, 2009
Pozdrav svima koji me čitaju!

Evo ljudi, nažalost kpočela škola. S njom i obaveze. Joooj kako je mrzim... a da bar zatvore zbog plina...
Dakle, neću moć pisat postove svaki dan, ali nastojat ću preko vikenda bar jedan...
Ipak treba stisnuti gradivo odmah na početku, pogotovo ako si osmi razred.
I kad će svi na kraju škole učiti i učiti da si poprave ocijene, ja ću uživati igrajući Sims 3 =)

Danas ću vam stavit slike jedne kuće koju sam nedavno napravila.
Recite dal je dobra.
-okućnica još nije baš dovoljno uređena...

-pogledajte kakvi su prozori =)
Podaci o kući:
Cijena: 349.000 §
Zemljište: 3x4
Prostorije: 14
Sobe: 3
Kupaona: 1.5
Posebno: 2 dnevna boravka, bazen 6x8, galerija, posebna stakla na dnevim boravcima.

Eto to bi bilo to. Ako imate kakih pitanja, ponavljam, javite mi na mail ili preko kommova.
Pozdrav svima! o.O
thesims2game @ 17:00 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 11, 2009
Evo mene.
Za početak - dobro vam 1 i 54 h ujutro =P
Stvarno je rano ujutro. A ja još ni spavat nisam išla.
Da ne duljim, u jučerašnjem postu napisala sam kako ću vam objasnit kako napraviti kuću s zakrivljenim krovom.

Evo kako to ide u 3 koraka, po slikama naravno i uz objašnjenje.

1. Korak
Uđite u slobodno zemljište, preporučujem bez napravljene obitelji.
S alatom 'foundations&decks' napravite željeni oblik, ako tek počinjete učiti raditi krov, odaberite neki jednostavan. Mislim na kvadrat ili pravokutnik.  Kao na slici (malo su manje, jer trebaju sve stati...)Zatim to ogradite zidom, i POPLOČITE ono što bi trebalo biti krov.


-upotrijebite bilo koje pločice koje vam se sviđaju...

Ima jedna caka, ako želite da vam ispadnu krovni prozori, upotrijebite prozirne pločice 'Clear Transparent Tile' tako se zovu, a imate ih downloadati na ModTheSims (samo nisam sigurna dal se tako zovu te pločice) Kad njima popločite odrađeno mjesto, možete ih ukrasiti onom niskom 'ogradom'


- isto upotrijebite bilo koju 'ogradu'...

2. Korak
Dakle, kad smo napravili oblik kuće do kuće napravite još jedan 'deck' koji će bit udaljen dva ili tri kvadratića (mislim na 'grid'), ali nikako jedan. Na njemu napravite zid.

Nakon toga upišite šifru 'boolprop constrainfloorelevation false'

Zatim deck počnite spuštati 'terranin > elevation > lower' alatom. Onaj kružić koji vam određuje širinu ili radijus stavite na najmanji. Jedan dio spustite za dva klika, a zatim cijelu njegovu dužinu poravnajte.
Ovako:Kad ste to učinili, sa alatom za ravnanje zemljišta napravite kao na donjoj slici. Počnite spuštat zid iliti sad krov.
Preporučujem ako želite radit zakrivljeni krov napravite još jedan kat na kući i na tom drugom katu radite isto što je prikazano na ovim slikama s kućom na jedan kat. Samo za ta dva kata morate napravit još jedan zid na 'decku'.Kada imate kuću na dva kata lakše vam je ić na spuštanje zida/krova, a kad je na jedan kat onda je dižite kako će vam biti prikazano na drugim slikama

Za podizanje upotrijebite 'terranin > elevation > rise' alat. I kad jedan dio podignete s dva klika (kao i kad spuštate), poravnajte.Sada idemo na dizanje krova. Također kao i kod spuštanja upotrebljavamo onaj alat za ravnanje zemljišta. Njega klikom povlačite do ruba kuće, kao na slici.Kada ste napravili prvo podizanje, deck opet alatom 'terranin > elevation > rise' podignete jedan dio za ovaj put samo jedan klik, i ponovo ga poravnate, kao kako sam vam rekla u gornjim koracima.Svaki put morate ponovo podići deck i poravnati ga. Nakon toga trebate. A kad deck poravnate onda morate poravnat i 'krov', svaki put za jednu pločicu manje.

Kada ste poravnali do zadnje pločice:


-to izgleda ovako, jedna je ravna, ove ispred nje su ukošene...

Tada morate napraviti ovo, dakle na ove prazne kockice, koje nisu popločene, njih morate podignuti:Eto, sad ste onda gotovi, isključite šifru (samo upišite na onu prijašnju true), maknite zid kojeg ste koristili za podizanje, maknite deck i poravnajte travu...

3.Korak
Sad sam vam objasnila kako napraviti da je 'krov' nakošen s 'krovnim' prozorima...
Sad vam moram pokazat kako da još napravite da je polukružan.
Dosta je jednostavno:

1. morate jedan dio kuće podignuti (objašnjeno vam je podizanje)
2. morate taj drugi preostali dio spustiti (istom tehnikom kao spuštanje)

kao na slici:


-kad je veća kuća, bolje se vidi da je krov zakrivljen...

To bi bilo to od zakrivljenog krova...
Samo još dva prijedloga za pojanje takve kuće sa zakrivljenim krovom (odnosno podignutim i spuštenim zidom):


-obojite kuću jednostavnom bojom     -ovako nemojte bojati jer vam se vidi da je
ili nečim što ima paralelne crte...         zid podignut/spušten i to dosta ružno izgleda...

Pozdrav do sljedećeg posta... o.O

 
thesims2game @ 01:54 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
subota, siječanj 10, 2009
Evo mene opet. Hmmm... možda je malo kasno =P ma nema veze, za simse nikad nije.

Dakle, rekla sam u prijašnjem postu da ću napisat nešto o obiteljima... zapravo ne znam dal sam to rekla, možda sam mislila. Grrr XD Anyway... ne da mi se ići provjeravat. Trenutno igram s dvijema obitelji, ali svake 'prijestupne'. Ne baš redovito, draže mi je gradit kuće.
Jedna se obitelj zove Baxter, druga je Lordz (trudim se davat neka neobićna imena i prezimena, al da bar malo izgledaju normalno =))

Ja ću vam ispričat o samo jednoj, onoj drugoj - LordzTo je obiteljski portret Lordza. (upotrjebila sam 'Custom Modeling Poses Overlay Hack')

Kao što vidite sastoje se od 5 članova:
Roditelja Arsena i Roxanne
Teenagera Ignacia
I Djece Joanne i Claudia

Roxanne je profesorica na fakultetu/faksu (?). Voli kupovati haljine, njih samo i nosi. Cijenjena je u svijetu Simsa i poželjna je kod muškaraca. Dosad je imala 2 muža, s jednim je dobila i dijete - Ignacia, s drugim nije imala djece, a s sadašnjim, odnosno trećim ima još dvoje dvojajčane blizance.

Arsen je Roxannin treći muž, kao što napisah. Ne zamjeri joj što je imala još dva prije njega. Bavi se košarkom i po zanimanju je trener. Njegov entuaizam (ako se tako piše, to je u Free Time-u) je Filmografija i Drama. Dane uglavnom provodi pred televizorom uz dobar film, a po cijele noći zna čitat knjige.

Teenager je zgodni Ignacio, ali kako to već ide, nemože imati sve. Otkad ga je otac napustio (1. Roxannin muž) Ignacio je počeo biti problematičan, ima loše ocijene u školi i stalno se tuće s drugim teen simljanima. Inaće voli igrati košarku kao i njegov poočim, ali kako stvara probleme na igralištu, izbačen je iz tima, tako da sad samo igra u slobodno vrijeme.

Claudio je ovisniki o kompjuteru (o simsima 3 =D) i također je kao i njegov polubrat popustio u školi, ali nije problematičan nego je povućen. Voli čitati, ali samo ono što ga interesira.

Joanna je jedna prava 'princeza'. Šminkerica je i dečki su ludi za njom iako je hmmm... (valjda 4.r) No njenom umišljenošću nema baš puno pravih prijatelja, samo hrpu dečkiju za sobom. Roditelji je pokušavaju naučiti ponašanju. Na sreću ona je jedina u obitelji kojoj ide u školi, no nije najbolja, prolazi s B- (-4)

Imali su i kućnog ljubimca Aku (mačku) koja je umrla.

To bi bilo to o njima. Sljedeći put ću vam u slikama pokazati kako možete napravit zakrivljen krov. Ali ne očekujte post prije nedjelje. To bi bilo to. Ako imate kakvo pitanje možete me pitati u komentarima, pa mogu napisati post o tome.
Pozdrav onima koji me čitaju. o.O
thesims2game @ 03:13 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
četvrtak, siječanj 8, 2009
Evo i mog drugog posta.

Pretpostavljam da većinom ljudi u simsims grade kuće nego igraju sa nekom obitelj.

Napravit samu kuću i nije neki problem. Pa ako već tako volite gradit kuće neka one budu u nekom vašem stilu. Recimo, ja gradim kuće koje su moderne i prostrane, ali mi kuće opet ne izgledaju prevelike. Iznutra su uglavnom isto tako uređene - moderno, ali ne samo skroz modernim namještajem ima i klasičnih stvari (drveni). Nekad je u svakoj prostoriji zid druge boje, naprimjer kuhinja je ljubičasta, dnevni boravak narančast, jedna soba zelena, druga žuta...

Nikad, ama baš nikad ne gradim kuće koje su u nekom 'hippi' stilu ili su kakti s onim nekim namještajem koji me podsjeća na glupe meksičke sapunice (ma znate one neke zlatne stoliće i sl. koji su dosta skupi)

Evo par slika mojih nekih kuća (a ima ih puno), neki drugi put ću stavit još neke i tako po par puta...


Evo to su bile moje 3 kuće koje sam ja 100% napravila sama. Sljedeći put ću malo pisat o obiteljima...
Ostavljajte mi komentare!!!
Pozz... o.O
thesims2game @ 13:19 |Komentiraj | Komentari: 26 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 7, 2009
Hey Ho!

Pozdrav svima koji su došli na ovaj blog o jednoj od najboljih igrica na svijetu! Sims 2.
Zapravo ona je na 2. mjestu, na 1. je Super Mario... no nema veze.
Svi vi koji igrate Simse, znate što je najbolje!
Ne vjerujem da ću blog pisati dugo... do kada će mi se dati i do kada ću imat vremena, jer ipak ima nekih obaveza koje su bitnije od interneta i samih Simsa... šmrc

Uglavnom, gledala sam malo po netu blogove o simsims i nema ih baš previše. Odnosno ima ih, al na 2/3 njima su prestali pisati. Zato ja otvaram ovaj blog.
Valjda ćete me čitati i KOMENTIRATI. :)

Sad ne znam što za početak napisati...

Ajd, nečeg sam se sjetila. Za početak ja sam žensko i imam lijepih 14 godina, da se razumijemo i nije mi ime Đuka Begović - to mi je nešto kao nadimak, mada me ne zovu tako. Pravo ime neću reć. Simse igram od kad je izašao prvi dio a to je već dugo vremena (ne da mi se računati). Sims 2 mi je puno bolji i to mi je najbolja igrica za PC. Imam sve nastavke, na koje sam ko budala strošila pare na orginale umjesto da kao svaka 'normalna' osoba 'spržim' od nekog frenda XD. Hmmm... beeelj...

Recimo da sam u Simsima dosta profesionalna, ako se to tako kaže. Mislim na ono da gradim kuće koje nisu građene samo 'onak' upotrebljavam šifre kao:

-boolprop constrainfloorelevation true/false
-boolprop allow45degreeangleofrotation true/false
-boolprop snapobjectstogrid true/false
-boolprop moveobjects on/off

Prvu šifru baš ne preporućam onima koji je neće znat koristit, makar se njom naući 'baratati', ali ni ja nisam skroz naučila. Njome recimo možete raditi zakrivljene krovove (zapravo je to normalan floor), raditi više etaža, neobično vijugave zidove i slično...
Oni koji tu šifru koriste znaju da nije baš tako lagano.

Dakle, bliži se 2. mjesec, a ljubitelji simsa znaju što to znaći - Izlazi The Sims 3 !!!
Jedva čekam...
Btw: Kako vam se sviđa dizajn bloga (mislim na header)...

To bi bilo sve za moj 1. post... o.O
thesims2game @ 22:19 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.